Medische zorgverstrekking
Ook hygiënische zorgen

CONTACTEER COEUR CARE

Medische zorg op voorschrift

Hiervoor hebben we wel een doktersattest nodig. Voor al deze zorgen mag u of uw arts ons contacteren. Indien er vragen of problemen zich voordoen tijdens onze zorgen nemen wij contact op met de desbetreffende arts. Wij staan voor een goede samenwerking met de huisartsen.

Materiaal voor medische zorgverstrekking

Voor al deze zorgen brengen wij het nodige steriele materiaal mee. De producten en / of verbandmateriaal die gebruikt moeten worden haalt u gewoon bij de apotheek. Twijfelt u of hebt u nog een kast vol materialen aarzel dan niet om te vragen of er iets bruikbaar tussen zit.

Coeur Care helpt u met volgende medische zorgen

Inspuitingen

Subcutane inspuiting

Inspuiting onder de huid, meestal in de buik, bovenarm of bovenbeen. We kunnen de patiënt of mantelzorger deze handeling aanleren.

Intramusculaire inspuiting

Een intramusculaire inspuiting gebeurt rechtstreeks in een spier. Daarbij wordt veelal de bilspier of de bovenarm gebruikt.

Intraveneuze inspuiting

Een intraveneuze injectie gebeurt rechtstreeks in de bloedbaan. Daardoor wordt het product sneller in het lichaam opgenomen.

Diverse medische zorgen

Wondverzorgingen: Van kleine tot meer complexe wonden.

Diabetes: Insuline toedienen en begeleiden inzake voeding.

Compressietherapie: Aan en/of uitdoen van steunkousen, steunverbanden en windels.

Lavement: Darmspoeling. De bedoeling is om zoveel mogelijk stoelgang te verwijderen en zo de dikke darm leeg te spoelen.

Klaarzetten / geven van medicatie: Niet meer zeker dat uw medicatie inname goed is? Wij maken samen met u een medicatie-schema en helpen u verder.

Plaatsen van en toezicht op perfusie: Wanneer uw arts u een infuustherapie voorschrijft begeleiden wij u van aanprikken tot verwijderen van het infuus.

Chemotherapie: Afkoppelen van de chemo en doorspoelen van de poortkatheter.

Thuisverpleging met een hart

In de regio Sint-Katelijne-Waver, Duffel, Onze-Lieve-Vrouw Waver, Mechelen (Nekkerspoel) en ook daarbuiten.

0498 20 17 68 – info@coeur-care.be

Contacteer Coeur Care